Home

 

Kleiworkshop "Dikke dame XXL, Lady, allerlei vogels en meer...

 

 

Deze kleiworkshop bestaat uit 2 bijeenkomsten van ca. 3 uur en wordt gepland op vrijdagavond en zaterdagmorgen van hetzelfde weekend. In deze workshop kunt u kiezen uit verschillende beelden zoals een dikke dame XXL, een prachtige Lady, Schaap XXL en allerlei vogels. De grootte van de beelden zijn ca. 35 cm hoog en 23 cm breed. Zoals u op de foto's ziet kunt u de vogel op 2 pinnen(poten) in de tuin plaatsen of op een sokkel voor binnenshuis. De kleiworkshop is geschikt voor iedereen die nog nooit met klei heeft gewerkt, het is flink doorwerken maar met een groots resultaat! De objecten worden gemaakt van fijne chamotteklei, voor de dikke dame is dit een rosebakkende klei.


Na afloop van de kleiworkshop moet het kunstwerk drogen en wordt het gebakken op 980°C, dit proces neemt ca. 2 weken in beslag.

De kleding van de Dikke dame XXL wordt na het bakken beschilderd met Acrylverf, u kunt ervoor kiezen om dit thuis te gaan doen met uw eigen verf maar u kunt natuurlijk ook een gezellige schildersworkshop boeken. In de schilderworkshop werkt u met prachtige kleuren metallic verf, waardoor uw kunstwerk een eyecatcher wordt!

Alle andere beelden kunt u ook beschilderen met acrylverf maar wilt u uw werkstuk in een prachtig glazuur dan boekt u een glazuurworkshop. In overleg heeft U de keuze uit een aantal kleuren glazuur, na het glazuren moet het beeld nog één keer op 1140 °C gebakken worden. Na ca.2 weken kunt u uw kunstwerk in het atelier ophalen.


 

 

 

Dikkedamerood blauwdikkedame Dikkedamepaars Lady_z schaapbrons Vogelbuiten

 

Kleiworkshop

*Aantal deelnemers: minimaal 6 maximaal 7
*Vrijdagavond: inloop 18.45 uur-19.00 uur.
 Start workshop: 19.00 uur tot ca. 22.00 uur.
*Zaterdagmorgen: inloop 9.15 uur-9.30 uur.
 Start workshop: 9.30 uur tot ca. 12.30 uur.
*Kosten: €79,50 dit is inclusief alle begeleiding, materiaal, bakkosten, koffie, thee, vruchtensap of wijntje, versnaperingen. Exclusief sokkel of pinnen.

Optioneel: schilderworkshop
*Tijdstip: in overleg, het beschilderen duurt ca. 2,5 uur.                                                                          
*Kosten: €25,00 dit is inclusief begeleiding, materiaal, koffie, thee en daarbij iets lekkers.                                                           

optioneel: glazuur workshop.
*Tijdstip: in overleg, het glazuren duurt  1 à 2 uur, afhankelijk van de glazuurkeuze.
*Kosten: €29,50 dit is inclusief begeleiding, glazuren, bakkosten, koffie, thee en daarbij iets lekkers.

Het beeld door mij laten glazuren.

 

Komt een tweede bijeenkomst om te glazuren U niet zo goed uit, dan kan ik  het beeld voor U te glazuren met een glazuur naar keuze.

 

* kosten: €29,50.