Home Cursus & Workshops Kerstgroep of Engel

Kerstworkshop: kerstgroep of engel

Deze workshop bestaat uit 2 bijeenkomsten waar u de eerste keer de beelden maakt en de tweede keer de beelden gaat glazuren. U kunt een keuze maken uit één engel of de Heilige familie bestaande uit Maria, Jozef en het kindje.

De engel is ca. 30 cm hoog en 14 cm breed, de figuren van Jozef en Maria worden ca. 28 cm hoog en 9 cm breed. U maakt vanuit een plak klei de basis voor de beelden. Daarop boetseert u het hoofd, armen, jurk en vleugels van de engel, de figuren van Maria en Jozef worden abstract de versiering is heel subtiel. Maria draagt een hoofddoek, Jozef zijn gewaad wordt door een simpele lijn aangegeven. Na het drogen en bakken op 1000 °C worden de beelden tijdens de tweede workshop geglazuurd met een brons- of turquoise glazuur. Daarna worden de beelden nog één keer op 1140 °C gebakken. Na ca. 10 dagen kunt u uw kunstwerk ophalen in mijn atelier.

 

Heiligefamilie_W Heiligefamilie_B engel1 IMG_0816

Workshop

*Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 7.

*Kleiworkshop duurt ca. 3 uur, het glazuren nadat het werkstuk gebakken 1 á 2 uur

                                                                                                                                                                                   *totale kosten voor klei- en glazuurworkshop is €59,50 dit is inclusief begeleiding, materiaal, 2 maal bakken, Koffie/thee, drankje en versnaperingen.