Home Cursus & Workshops Dikke Dames of Wollige Schaapjes

 kleiworkshop “Dikke dame of wollig schaapje”

 

In deze workshop van ca. 3 uur kunt u kiezen uit een dikke dame of een wollige schaapje. De figuurtjes worden ca. 18 cm breed en 15 cm hoog. De kleiworkshop is ook geschikt voor mensen die nog nooit met klei hebben gewerkt. Het is flink doorwerken maar met een uniek resultaat!

Het grappige beeldje kunt u in allerlei poses en uitvoeringen maken, er zijn verschillende voorbeelden aanwezig om u te inspireren. U werkt met fijne chamotte klei en u maakt vanuit een zg. ‘duimpotje’ de romp en het hoofd van het beeldje. Daarna zet u de armen en benen eraan en ook deze bouwt u hol op. U voorziet het figuurtje van borsten, badpak of vacht en  verdere details. 

Na afloop van de kleiworkshop moet het kunstwerkje drogen en worden gebakken op 980°C, dit proces neemt ca. 2 weken in beslag.

De kleding van de dikke dame en de vacht van het schaapje wordt na het bakken beschilderd met Acrylverf, u kunt ervoor kiezen om dit thuis te gaan doen met uw eigen verf maar u kunt natuurlijk ook een gezellige schildersworkshop boeken. In de schilderworkshop werkt u met prachtige kleuren metallic verf, waardoor uw kunstwerk een eyecatcher wordt!

 

 

wollige schaapjes wollige schaapjes Dikkedames Dikkedames2 Dikkedames3

 

Kleiworkshop:

*Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 8.

*Kosten: €37,50 per persoon. Dit is inclusief alle begeleiding, klei, bakkosten, koffie, thee,  drankje en versnaperingen. Exclusief sokkel voor de dansende dame of de dame in zweefduik.

schilderworkshop:

*Tijdstip: in overleg, het beschilderen duurt ca 1,5 á 2 uur.
*Kosten: €17,50 per persoon. Dit is inclusief begeleiding, verf, koffie of thee

Het beeldje door mij laten schilderen:                                                                                                                                   Komt een tweede bijeenkomst om te schilderen U niet zo goed uit, dan kan ik  het beeldje voor U schilderen met een kleur naar keuze.

* kosten: €17,50 per persoon